Books / nonfiction

Plakatapetet
The postapestry (multiple languages)


Description


Udgivet i forbindelse med udstilling på Kunsthal Charlottenborg.

Første del af bogen viser 12 plakater, som Flemming Quist Møller (f. 1942) har skabt, samt en skæv historie til hver plakat, der beskriver billedets elementer og symbolik. Anden del af bogen fortæller om Quist Møllers grafiske inspirationskilder.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 25. Sep. 2014

By

By

Peter Martin Jørgensen

d. 25. Sep. 2014

Plakater og skæve beskrivelser for fans af Flemming Quist Møller, og andre med hang til farver og skæve historier.

Flemming Quist Møller er en af de store danske kunstnere, og især kendt for sine børnebøger. Bogen er lavet i forbindelse med et plakatprojekt Quist Møller og Kunsthal Charlottenborg havde i 2013. Første halvdel drejer sig om plakaterne. Hver måned igennem et år, produceredes en ny plakat, samt en skæv historie der beskriver billedets elementer og symbolik. Vi møder fx kendte motiver som Snuden og Jungledyret Hugo, men fantasien får også frit løb. Samler man de 12 plakater, bliver de til ét stort værk. Anden halvdel af bogen beskæftiger sig med Quist Møllers grafiske helte, som hver måned var udstillet sammen med de månedlige plakater. Her finder vi legendariske kunstnere som Dürer, Bruegel og Ernst. Det er fra disse klassiske giganter Quist Møller har sin inspiration. Hver inspirationskilde har en række illustrationer samt følgetekster fra både Quist Møller og kunsthallen. Slutteligt findes en række billeder fra værkets tilblivelse. Bogen er i stort format, og hver plakat samt beskrivende tekst fylder et opslag. Plakatdelen er yderst farverig. Anden halvdel er i gråtoner.

Flemming Quist Møllers tegninger findes primært i hans børnebøger som fx Cykelmyggen Egon og Snuden.

Bogen beskriver det store plakatprojekt og giver en fin rundtur i en finurlig kunstnerhjerne og dens inspirationskilder. Plakaterne er fyldt af farver og detaljer, og vil vække genkendelse og nysgerrighed hos store og små. Samtidig gives en indblik i tegnerens inspirationskilder.