Den nye forlagsserie Grænseegne, fortæller om fjerne egne af jorden og universet. Denne velskrevne og meget interessante bog kan sagtens bruges i skolesammenhæng fra 6. kl. og op eller til den alment interesserede læser.
Alle otte kapitler starter med en kort introduktion til emnet. Så bliver der glimrende og informativt fortalt om bl.a. ødemarker, Jordens to poler, kamp mod is og kulde, dyreliv, forskning, indbyggere i polarområderne og ødelæggelser. Der er faktabokse om fx polarforskere, isbjerge, lysfænomener og citater fra diverse personer med tilknytning til områderne. Bogen er gennemillustreret med flotte, skarpe fotos fra polarekspeditionernes første dage frem til i dag. Fotos og de gode kort understøtter teksten på bedste vis. Grønland er selvfølgelig nævnt, men det er primært Canada, der henvises til. Bogen slutter med fakta og statistik, litteraturhenvisninger, webadresser, ordliste og indeks.
Der er i de sidste år udkommet flere titler om polarområderne også fra dette forlag. Champion: Ved polerne, 2007 Woodford: Polarområder og tundra, 2006 handler mere om polarområdet som et økosystem.
Der er en del både fag-og skønlitteratur om polarområderne. Denne bog kan godt stå alene og erstatte tidligere, slidte udgivelser i (skole)bibliotekssammenhæng samt bruges som supplement, hvis man skal have en bred viden om emnet.