Udover at være en fortælling om spøgelser på et museum og deres tragiske kærlighedshistorie fra 1820'erne er bogen også et psykologisk indblik i en kvindes skrøbelige sind, og henvender sig på den måde til et bredere publikum.
Marthe gør rent på Kunstindustrimuseet om aftenen og har dermed valgt at arbejde alene. Hun nyder stilheden og det at være alene med museets artefakter. Hun er dog ikke helt alene, for museet hjemsøges af en række skæbner, fx møder hun hver aften en lille pige fra dengang bygningen husede et hospital. På denne specielle aften i april 1991 møder hun kvinden fra en smuk porcelænsfigur, som insisterer på at fortælle en tragisk kærlighedshistorie fra 1820'ernes Flensborg. Under kærlighedshistorien anes tråde til Marthes egen historie og liv, og aftenens møde får dramatiske følger for hende. Drysset ud over fortællingen skaber forfatteren smukke fortællinger om nogle af de kunstværker, som Marthe møder på sin vej igennem museet. Forfatteren er magister i litteraturvidenskab og har foruden faglitteratur udgivet tre børnebøger. Dette er hendes debutroman for voksne.
Flere danske forfattere har udgivet kortromaner, som oftest har karakter af at være lange noveller fx Anne Nielsen, som i 2011 udgav Snefald, som også har kvindeskæbner som omdrejningspunkt.
Bogen er en kortroman, og den formår indenfor dette format at drage sin læser ind i en dramatisk psykologisk historie om en kvinde med svære ar på sjælen.