Bogen er primært relevant for lærerstuderende og for professionsudøvere på folkeskolens 6.-10. klassetrin. Den kan desuden anvendes af undervisere på ungdomsuddannelserne.
I bogens start- og afslutningskapitler gives korte gennemgange af projektopgavens forløb, dens historik, de grundliggende principper og de typiske udfordringer i projektarbejde. Som en nyskabelse behandler et kapitel særlige projektkompetencer, og der udpeges fem centrale. Herefter gennemgås 10 arbejdsformer, som kendetegner projektarbejde, og der gives en kort gennemgang af væsentlige indholdssider i projektarbejder. Bogens næste fire kapitler beskæftiger sig med samarbejde, vejledning, evaluering og bedømmelse, og et særligt kapitel udfolder projektarbejdsformens potentialer i relation til nye prøveformer i folkeskolen. Alle kapitler rummer oversigter og diagrammer, hvoraf mange kan hentes på bogens hjemmeside. Fremstillingen er gennem hele bogen præcis og let tilgængelig. Bogens omfattende indholdsfortegnelse, litteraturliste og stikordsregister muliggør pluklæsning og håndbogsopslag. Som bilag er gengivet den gældende bekendtgørelse om projektopgaven.
Der er de seneste 10 år ikke udgivet bredt dækkende titler om projektarbejdet og projektopgaven. I 2002 udkom Boye Andersens Projekthåndtag og i 2005 Projektklar? bind 1 og 2, som koncentrerer sig om danskfaget i relation til projektarbejde.
Omfattende, kompetent og til dels nyskabende fremstilling af projektarbejdets position og muligheder i folkeskolen.