Projektarbejdsformen vinder frem i alle virksomhedstyper og på alle niveauer. Bogen kan derfor anvendes i undervisningssammenhæng, men er også velegnet som en håndbog for folk i praksis, der står overfor at skulle lede et projekt, enten det er stort eller lille.
Bogen har en meget stram opbygning og falder overordnet i to dele. I den første del behandles projektledelsens faser og discipliner i en kort, stram og overskuelig form. I anden del, der er opbygget nøjagtig lige som første del, udfoldes og uddybes de forskellige emner. Emnerne er de klassiske: definitioner af projekttyper, projektbeskrivelser, herunder målbeskrivelser, økonomi og interessenter, projektetablering og -planlægning, afslutning, evaluering og ikke mindst hele ledelseshåndværket. Grundet bogens stramme og klare struktur, kan den anvendes som opslagsværk. Den er praktisk orienteret, men berører dog undervejs i teksten, mest i anden del, også dele af et teoriapparat. Mange forklarende grafer og figurer. Kort litteraturliste.
Der findes megen litteratur om projektledelse og -styring, men mange relaterer sig til den tekniske verden og har fokus på store tekniske projekter, som det kan være svært at omsætte til andre brancher. Denne kan umiddelbart sammenlignes med Hansen: Strategisk projektstyring, 2002, men denne her glimrer så absolut ved dens klare overblik over feltet.
En håndbog i projektstyring og -ledelse, der bør stå på enhver projektleders arbejdshylde, om det er til brug i store eller små projekter.