En gedigen grundbog om psykisk arbejdsmiljø. Bogen henvender sig til tillids- og sikkerhedsrepræsentanter, arbejdsledere såvel som arbejdstagere.
Forfatteren er arbejdspsykolog og tilsynsførende i Arbejdstilsynet. Han kendes i bibliotekerne dels for denne titel dels for flere andre emnemæssigt beslægtede. Denne bog så dagens lys første gang i 1992. Dens grundsyn handler om at opfatte arbejdet ikke blot som en pligt og et eksistensgrundlag, men som mulighed for udvikling, kreativitet og produktivitet. Den økonomiske krise er en stor udfordring for arbejdsmiljøet, men det er i alles interesse at stille krav om det gode og udviklende arbejde på lige fod med løn- og arbejdstidskrav. Bogen behandler bredt mange aspekter af arbejdsmiljøet: stress, over-/underbelastning, frihedsgrader/indflydelse, særligt risikobetonede erhverv, vold og trusler, mobning, udbrændthed, arbejdsløshed, ligestilling, handlemuligheder, demokrati, APV samt anerkendelse af psykiske arbejdsskader. Alt sammen informativt, velfunderet og brugbart.
Bogen er 4. udgave, og der er tale om en regulært ny udgave, hvor der er tilføjet helt nye afsnit, gamle er gennemskrevet og bogens struktur visse steder brudt op og nyorganiseret.
Så der er al mulig grund til at udskifte tidligere udgave af denne virkelig gode håndbog, der på solid faglig og erfaringsmæssig baggrund behandler et bredt spekter af emnet og leverer stof til, hvordan man kan arbejde for et sundt psykisk arbejdsmiljø.