Psykologi i skolen - hvad virker? er en antologi skrevet til lærerstuderende og lærere. Målet med bogen er at gøre psykologi mere professionsrettet for denne målgruppe ved at behandle forskellige professionsrelevante temaer, som behandles set i et psykologisk perspektiv. De enkelte temaer afsluttes med nogle arbejdsspørgsmål samt "hvad kan læreren gøre?"-spørgsmål, som giver gode muligheder for at arbejde med bogen på læreruddannelsen og i forbindelse med videreuddannelse af lærere.
Antologien gennemgår 12 temaer i en blanding af psykologiske teorier og hverdagserfaringer fra folkeskolens verden. Emnerne handler overvejende om læreropgaver vedrørende samvær og samspil. Der er stor variation mellem emnerne, som bl.a. har overskrifterne: At finde sin plads i fællesskabet, Kan adfærdsstyring og læring sættes på programmet?, Hvem ejer eleven?, Når alarmklokkerne bør ringe og Når goderne er ulige fordelt. Bogen indeholder debatstof til megen god undervisning på læreruddannelsen.
Der udgives megen psykologisk litteratur for lærere. Denne bog adskiller sig fra de øvrige ved sin jordnære og praksisorienterede tilgang til anvendelse af psykologi i undervisningen.
Professionsrettet udgivelse om anvendelse af psykologi i undervisningen. Jordnær og praksisorienteret samt med gode funderingsopgaver, som gør bogen meget anvendelig i psykologiundervisningen på læreruddannelsen.