Præsentationen af Rasmus Christiansens tidstypiske og ofte anekdotiske tegninger, malerier og illustrationer fra første del af 1900-tallet henvender sig til både kunst- og kulturhistorisk interesserede.
Rasmus Christiansen (1863-1940) var en alsidig billedkunstner, der i sin samtid mest var kendt for sine teatertegninger, plakater, illustrationer i aviser og bøger og anskuelsestavler til undervisningsbrug, men som også malede store landskabsbilleder, der ofte fortalte en historie og med skildringer af landbolivet før og nu som et foretrukket motiv. Forfatteren er medlem af en nylig stiftet forening af Rasmus Christiansens venner, og han giver en præsentation af den alsidige og flittige kunstners liv og virke. Rigt illustreret med gode gengivelser af hans værker, hvoraf mange har tilknytning til egnen omkring Hjarbæk i den sydlige del af Limfjorden, hvor Rasmus Christiansen var en tilbagevendende sommergæst.
Der er ikke tidligere skrevet bøger om Rasmus Christiansen, men man finder ham bl.a. omtalt i Søren Vinterbergs Levende streger, 2009, om bladtegnerne i Politikens Hus.
En kunstbog, der med gode gengivelser præsenterer den noget oversete illustrator og billedkunstner Rasmus Christiansens værker, bl.a. hans mange landbrugshistoriske billeder, der er malet med stor indlevelse.