Overbevisende svensk debutroman, der vandt Augustprisen i 2011. Det er en fin og bevægende far-søn skildring, som kan nydes af alle der sætter pris på den form for drama, der foregår på de indre og tætte linjer.
Det er ude på landet i Småland engang i 1970'erne, at vi møder 12-årige Klas, lillebror Göran og forældrene der kæmper hårdt for at få gården og hverdagen til at hænge sammen. Klas er en begavet, læsende dreng der er utrolig vidende om naturen og fuglelivet og han flygter ofte fra det hårde arbejde derhjemme ud til fuglene. Hjemmet er præget af en hårdt kæmpende mor og en skrøbelig, psykisk syg far, der i perioder må indlægges, når han slet ikke evner at se verden omkring sig. Han vil ellers så gerne. Det ensomme, bekymringsfulde bondeliv får en ny dimension i mødet med den anderledes Veronika, som slår benene væk under Klas. Gennem lidt mere end et år følger romanen Klas gennem større og større uro over farens sygdom, og den unge forfatter skriver så intenst, at man mærker smerten, kærligheden og al skyldfølelsen krybe ind under huden.
Jens Smærup Sørensen, Hjertet slår og slår, Erling Jepsen, Kunsten at græde i kor, Hans Otto Jørgensen, Hestenes øjne rummer ligeledes tætte skildringer af far-søn forhold og den skrøbelige psyke. Filmen Drømmen kommer også tæt på bogens stemning.
En rigtig fin roman med gods i, der også vil kunne gøre fyldest i vores læsekredse, fordi der er så meget at forholde sig og relatere sig til.