Bogen er en guideline, indeholdende fire hovedpunkter: start, design, forandring og evaluering, som systematiserer processen, når alle interessenter samles så ligeværdigt som muligt om et bygge- eller ombygningsprojekt. Målgruppen er de voksne: lærere, børnehavepædagoger, forvaltninger og ledelser.
Den enkle og let tilgængelige guideline involverer ikke kun de voksne i en demokratisk proces, men angiver også veje, som tager udgangspunkt i alle brugeres erfaringer, dvs. også børnenes, selv de mindstes, og bl.a. derfor introduceres begrebet arkitekturpædagog. Bogen er spækket med citater af forskellige implicerede parter, og sidst beskrives forløbet over et par sider for hver af de 12 projektbeskrivelser fra Norge, Sverige og Danmark, som spænder fra børnehave til overbygningsskole. Kontaktadresser er angivet. Illustrationerne viser børn og voksne midt i forskellige gøremål i forbindelse med netop deres projekt. Rebusprojektet har været støttet af forskellige organisationer.
Begrebet arkitekturpædagog forklarer sig selv og er den egentlige nyskabelse, når små eller store byggeprojekter skal sættes i søen, for ellers viser den omfattende medialiste, at der er meget litteratur, der relaterer til emnet.
Der er tale om en enkel guideline med ideer og tjekliste, som er lige til at gå til, når en institution påtænker et bygge- eller forskønnelsesprojekt.