Beregnet for undervisning på gymnasialt niveau, kan også bruges af opgaveskrivere og andre, der ønsker indføring i reklamers virkemidler.
De 3 forfattere har forskellig baggrund indenfor bl.a. markedskommunikation, sprog og hjerneforskning. Deres lærebog for gymnasiet behandler reklamepsykologi, hvor menneskets biologi og kultur fremhæves som afgørende for reklamens virkemidler, og der anvises en analysemodel. Bogens kapitler omhandler branding, biologi, perception, psykologi, symbolik, kultur, etik m.m. og viser mange eksempler på trykte reklamer i farvegengivelse. Der afsluttes med et sammendrag, litteraturforslag, kildeliste og stikordsregister.
Medforfatter Morten Haase har i 2002 medvirket til Massekommunikation. Asger Liebst: Reklamedrøm i det 21. århundrede (2003) er en anden og meget benyttet lærebog for gymnasiet. Tidligere i år udkom Jørn Ingemann Knudsens Virkemidler i reklamer, film og kunstbilleder (2011/10), også for samme målgruppe.
Lærebog i reklamens virkemidler og basis i menneskets biologi/kultur. Menneskets biologiske drifter er universelle, mens kulturen afgør, om en vare fx kan markedsføres med sex som virkemiddel. Bogen er primært beregnet til undervisning i gymnasiet, men er anvendelig for andre interesserede. Den gennemgår en række eksempler på reklamer samt opstiller en analysemodel, og den behandler emner som branding, psykologi, etik og perception. Illustreret i farver med mange eksempler på trykte reklamer.