Bogen henvender sig primært til personale (læger, psykologer, socialrådgivere, sygeplejepersonale), som arbejder med patienter i psykiatrien, eller steder hvor der arbejdes med misbrug/familiebehandling.
Den svenske psykolog Sverker Berlin beskæftiger sig i denne bog med patienter i psykiatrien, som er vanskelige at hjælpe, fordi de har svært ved at indgå i normale relationer med andre. En bog der giver vejledning til, hvordan personale bedst kan hjælpe disse mennesker til at knytte relationer mellem patienter og personale. Forfatteren gør sig til talsmand for, at man i psykiatrien skal gøre langt større brug af den psykodynamiske forståelse, og at relationsarbejdet kommer før metoden til dette arbejde. Bogen er en meget seriøs og uddybende gennemgang af arbejdet med disse sårbare mennesker, og de ofte svære problematikker de har. Den gennemgår i hovedtræk emner som tilknytning og anti-tilknytning, narcissistiske forstyrrelser, negativ terapeutisk reaktion, angstproblematikker, ensomhed m.m. Samtidig har den mange kliniske eksempler med. Bogen er godt skrevet, og den er uddybende og lærerig.
Bogen kan til en vis grad sammenlignes med Udviklende fortrolighed : tanker om kontaktperson-funktionen, 2006.
En bog der kommer rigtig godt rundt om emnet relationsarbejde til psykisk sårbare mennesker. Bogen vil være velegnet til folkebiblioteker, som i forvejen indkøber sygepleje og medicinsk litteratur, og den vil være oplagt også at købe som lærebog til sygeplejeskoler m.m.