Denne antologi om den religiøse fortælling henvender sig til alle, der interesserer sig for menneskets selvforståelse, men som en del af et forskningsprojekt især til forskere, universitetsstuderende og interesserede lægfolk.
De emnemæssigt bredt sammensatte artikler behandler de historier, mennesket til alle tider har fortalt om sig selv. Disse fortællinger er afgørende for, hvordan vi har skabt os selv. Religiøs narrativitet bidrager derfor til vores selverkendelse. Forskere fra filosofi, antropologi, neurovidenskab, religionsvidenskab og teologi bidrager med forskellige perspektiver på emnet såsom semiotik, fortælling og sprog (Per Aage Brandt), tolkning af Jakobs-brevet (Gert Hallbäck), myter og mening i moderne astrologi (Kirstine Munk). Bogen er holdt i et videnskabeligt sprog.
Religiøs narrativitet, kognition og kultur er et to-årigt satsningsområde ved Det Teologiske Fakultet, Aarhus. I al korthed handler det om at undersøge de nyeste perspektiver i forskning inden for narrativitet, kognition og kultur for at undersøge deres betydning for en række religionsvidenskabelige emner som kosmologi, menneskesyn, identitetskonstruktion, ritual og meget andet.
Artiklerne er skrevet i et videnskabeligt sprog og de henvender sig til fagfolk. Dette rokker dog ikke ved, at det er spændende emner, der tages op og som giver den læser, der vil sætte sig ind i stoffet, et spændende indblik i den fortælling, der skaber mennesket.