Erindringer fra en af Danmarks mest markante politiske skikkelser, Ritt Bjerregaard. Bogen kan læses bredt af alle, især af dem med politisk interesse.
Denne første del af Ritt Bjerregaards erindringer tager afsæt i nutiden, hvor hun får konstateret kræft i foråret 2015. Hun filosoferer over folketingsvalget 2015 fra sygesengen og ser tilbage på sit liv. Hun beretter om, hvordan hun voksede op i krigsårene og efterkrigstiden og især om hendes forældres historie og ægteskab. Hun beretter om faderens medlemskab af DKP og den desillusion, der rammer ham under opstanden i Ungarn. Da hun vælger at gå på seminariet for at blive lærerinde, bliver hun mødt af skepsis fra sin mor. Ritt møder her den nørdede, men spændende historievikar Søren Mørch, som bliver hendes mand. Hun beretter om sit liv som lærerinde, der fører til at hun bliver lærerrådsformand og derved vækkes det politiske engagement. Hun vælger at stille op som folketingskandidat. Bogen sluttes af med en beskrivelse af det åbne ægteskab og fordelene og ulemperne herved.
Bogen er utrolig velskrevet og kommer meget tæt på privatpersonen Ritt. Det er ikke blot en fortælling om Ritt Bjerregaards liv, men også en beretning om et stykke Danmarkshistorie fra omkring 1940.
Tidligere er udkommet Ritt, men s egne erindringer er mere private og langt fyldigere.