For læsere der interesserer sig for Tyskland især under nazismen, for teater og film, Hollywood i 50'erne og naturligvis instruktøren Douglas Sirk, hvis liv her beskrives. Kan også læses for kærlighedshistoriens skyld, men da skal man gennem mange detaljer om film og teater, hvilket kræver en tålmodig læser.
Biografisk roman om den dansk/tyske teater- og filminstruktør Detlef Sierck, senere Douglas Sirk, der blev født i 1897 i Hamborg af danske forældre. Gennem Detlef oplever vi første halvdel af det 20.århundrede, især da han som ung begynder at instruere først teater, siden film i Berlin, derefter USA hvortil han må flygte med sin jødiske kone Hilde. Sirk sætter alt til side for sin karriere, også sin søn og sine to koner, først Lydia, der siden bliver nazist og senere Hilde. En fantastisk historie om stædighed og kunstnerisk begavelse. Den lange vej til berømmelsen er ind imellem meget detaljeret beskrevet. Forfatteren er især kendt for Lyngbytrilogien og Sne på hendes ansigt 2008, om 3 generationer af kvinder.
Signe, 2006, af Lars Johansson kan minde lidt om denne, idet den også er biografisk og viser Tyskland indefra under nazismen. Her brænder Signes kærlighedshistorie dog mere igennem, bogen her er i høj grad skrevet for teater- og filmhistorien.
Skildringen af et fascinerende liv, men da der sker virkelig meget i Sirks liv, undgår forfatteren ikke helt, at bogen ind imellem virker opremsende, som det ofte sker med biografier, der vil have det hele med.