Debutdigtsamling til læsere af nyere dansk lyrik, men især til læsere med interesse for Danmarks deltagelse i krigene i Irak og Afghanistan.
Brixvold er tidligere udstationeret elitesoldat i Irak og har oplevet krigens rædsler på egen krop. Hans intention med digtene er bl.a. at italesætte krigen med et sprog der undgår afstandtagen, og han beskriver derfor uden omsvøb både soldaternes liv i krigszonen, deltagelse i kamphandlinger, voldsomme oplevelser med død og lemlæstelse samt de svære beslutninger, der undertiden skal træffes. Den svære hjemvenden til Danmark, der især er præget af fremmedgørelse og rodløshed beskrives også. Digtene er både meget konkrete og lyriske, men fremhæves skal især den særlige sætningsopbygning, der bryder sproget op og dermed på glimrende vis understøtter forfatterens intention.
Der findes ikke lignende danske digtsamlinger, men i sin digtsamling Ny-sprog, 2005, protesterer Susanne Thorbek mod krig i almindelighed og Irak-krigen i særdeleshed.
Barske digte der beskriver en soldats oplevelser som udstationeret i Irak samt den svære hjemvenden til hverdagen i Danmark, hvor de færreste forstår, hvad man egentlig har været igennem. Digtsamlingen, der både er personlig og samfundskritisk, lægger sig i strømmen af de mange yngre forfattere, der konkret og direkte skriver om krop og følelser. Et vigtigt indlæg i debatten om Irak-krigen og en meget lovende debut på den danske lyrikscene.