Denne antologi indgår i serien Læsevejlederen, som indeholder mange inspirerende og kompetente udgivelser. Som seriens navn antyder, henvender bogen sig til læsevejledere, men dansklærere og lærere i al almindelighed kan også sagtens anvende bogen til opkvalificering af egen faglig praksis.
Denne antologi er blevet til på baggrund af et norsk forskningsprojekt om de nye tekstpraksisser fra børnehave til ungdom. Tekstuniverset står midt i en stor forandring, hvor verden af tekster er sammensat på helt nye måder, som kræver nye læsepædagogiske overvejelser. Tænk bare på internettet, hvor link på link på link fører læseren ustruktureret rundt. Bogen forklarer, hvad sammensatte/multimoduale tekster er, hvordan de fungerer samt giver eksempler på børn og unges tilgange til de sammensatte tekster. Bogen er bygget op over tre hovedkapitler. Første del giver den teoretiske baggrund for arbejdet med de sammensatte tekster, anden fortæller om brugen af sammensatte tekster ved læseindlæringen, og tredje del har fokus på de unge læsere. Det er en teoretisk funderet udgivelse med gode eksempler på arbejde med multimoduale tekster. Bogen giver et godt indblik i et nyt og udfordrende tekstunivers.
Bogens målgruppe vil også have glæde af at læse forlagsserien Læsevejlederens øvrige udgivelser.
Kompetent udgivelse om det multimoduale tekstunivers. Bogen bør læses af både læsevejledere og dansklærere i al almindelighed.