To kendte engelske personer er centrum i en fornyende historisk roman om England i midten af 1800-tallet. Romanen har appel til historisk interesserede, men den trækker også tråde op til nutiden, idet den behandler almenmenneskelige motiver og temaer.
I Tasmanien er Englænderen Sir John Franklin blevet guvernør og bor her sammen med sin kone Lady Jane. De er barnløse og adopterer den vilde forældreløse, sorte pige Mathinna i håb om at civilisere hende og tage hende med tilbage til England. Det lykkes ikke, og Mathinna overlades til en grum skæbne. Herefter tager Sir John på en polarekspedition for at finde Nordvestpassagen. I London går der rygter om kannibalisme mellem deltagerne, og dette rygte ønsker Lady Jane ikke at have siddende på sig. Hun opsøger Charles Dickens, som har stor popularitet med sine romaner og et skuespil om ekspeditionen, men han vantrives i sin store familie. Det er Richard Flanagans tredje roman på dansk.
Romanen minder i stil om D. Kehlmann: Opmålingen af verden, 2007.
Det er en frit fabulerende, satirisk roman om kendte engelske ikoner, om den britiske kolonimagts sejre og nederlag, om sindets forestillinger og drømme, der flyder mellem begær, lidenskab og savn. Ofret er fornuften og civilisationens tynde fernis. Det er en velskrevet og skræmmende historisk roman om kulturmøder og om de inderste motiver, der driver mennesker.