Books / nonfiction

Singulariteternes samfund : om modernitetens strukturændringer


Description


Sociologisk analyse om det moderne samfund, hvor man er begyndt at dyrke det singulære, det særegne, hvorimod det almene lever en stadigt mere tilbagetrukken rolle, og om denne udviklings økonomiske, kulturelle og politiske konsekvenser.

Reviews (5)


The libraries' assessment

d. 29. Mar. 2019

By

By

Peter Holm Rasmussen

d. 29. Mar. 2019

Banebrydende sociologisk analyse af vores moderne samfund, hvor vi er begyndt at dyrke det singulære og særegne, hvorimod det almene lever en stadigt mere tilbagetrukken rolle. Til læsere af nye sociologiske samfundsteorier.

Sociologisk samfundsdiagnose hvor grundtesen er, at vi lever i et radikalt anderledes samfund end i 1960'erne og 1970'erne velfærds- og industrisamfund og derfor ikke længere kan forstå samtiden, med de forestillinger og begreber der knytter sig hertil. Det Andreas Reckwitz bringer på banen, er en analyse af de økonomiske, kulturelle og politiske strømninger, hvor han ser, at det partikulære har taget præcedens over det generelle; ikke at vi er blevet mere individualiserede, men at det almenes logik har mistet sin tidligere dominerende rolle og er blevet reduceret til baggrund, for det særegne inden for økonomi, arbejdsliv, livsførelse og politik.

En vigtig sociologisk analyse, der allerede har fået stor opmærksomhed i udlandet. Sprogligt er bogen kompleks, man må beundre oversættelsen. Det kræver en stor indsigt i sociologiske begreber og termer, og en viden om både gamle og nye teorier om det komplekst, sen- hypermoderne samfund, at følge med. Man efterlades med et perspektiv, der er genuint nyt. Burde give anledning til stor debat i akademiske kredse, også herhjemme.

Man kan læse videre i fx Rosas Fremmedgørelse og accelerationFlydende modernitet og Baumanns Flydende modernitet og hos teoretikere som Lipovetsky, Auge og HonnethMan kan læse videre i fx Rosas Fremmedgørelse og acceleration og Baumanns og hos teoretikere som Lipovetsky, Auge og Honneth.


Kristeligt dagblad

d. 8. July 2019

By

By

Søren Chr. Hindsholm

d. 8. July 2019


Politiken

d. 20. Apr. 2019

By

By

Svend Brinkmann

d. 20. Apr. 2019


Religion

2020, nr. 2

By

By

Ole Bjørn Petersen (f. 1953)

2020, nr. 2