Det er en bog om sjælesorg på et kristent grundlag, hvis etiske overvejelser kan give stof til eftertanke hos mennesker, der kommer i nær kontakt med medmennesker i dyb krise.
Forfatteren er sognepræst, sygehuspræst og supervisor for plejepersonale. Bogen er en udløber af hans medvirken i DR2 programmet Skriftestolen, og er blevet til i samarbejde med Sune de Souza Schmidt-Madsen. Resultatet er en række velskrevne, essayistiske betragtninger. Forfatterens ærinde er ikke at missionere, men at pege på en række aspekter af kristendommen, der har betydning for det moderne menneske i krise. Først og fremmest de håbløst syge, men også det overanstrengte plejepersonale. Personligt, engagerende og med stor indfølingsevne viser Preben Kok, hvad troen kan gøre for det moderne, kriseramte menneske. Vreden ses som et helt legitimt udtryk i forhold til Gud. At erkende sin magtesløshed og lægge noget af ansvaret over på Gud, samt at indse at mennesket ikke er perfekt er ligeledes måder at forsone sig med sin skæbne på.
Lars Bjørklunds Mod til at gøre ingenting, 2007 er en anden sygehuspræsts personlige bud på kristen sjælesorg.
Bogen er ikke en håndbog i sjælesorg, men en række livskloge overvejelser over de aspekter af kristendommen, sygehuspræsten Preben Kok har erfaring med hjælper ham i hans arbejde med alvorligt syge og døende.