Billedbøger om drager, selv små drager, er der altid bud efter, så de 4-7-årige vil gribe ud efter bogen. Den kan også bruges til en snak om identitet.
Wayne Anderson, der har illustreret Drager, 1993 og Blikskoven, 2001, har selv illustreret og skrevet. Det er der kommet en flot og stemningsfuld billedbog ud af. Skælle klækkes i havet, men en fisk er han ikke. Han hører til på landjorden, men hvem er han? Han møder andre dyr, ligner dem på nogle punkter, men er ikke som dem, og de ved ikke, hvilket dyr han er. Det ved drengen, for han har set en drage i en bog, og han hjælper Skælle med at finde Skælles mor. Teksten er skrevet i et velklingende, varieret og beskrivende sprog. Det spørgsmål, der er den røde tråd gennem bogen, er formuleret på varieret vis. Illustrationerne er malet i douce farver, hovedsaglig i grønne, brune og blålige nuancer. Farverne synes duppet med en svamp, hvilket sammen med motiverne som fx træer, bjerge og hus giver et eventyragtigt skær. Skælle ligner en rigtig drage. Illustrationerne udfylder oftest hele opslaget. Forsiden afbilleder Skælle, bagsiden angiver indholdet.
Teknikken, illustrationerne er malet i, minder om den i Blikskoven, 2001. Emnet identitet behandles i flere billedbøger fx Hvordan grisene fik deres tryner, 2008. Skælle er et fint supplement til dem.
Det er en smuk og flot bog. Den velformulerede tekst og de udtryksfulde illustrationer fortæller levende om Skælles søgen efter identitet, mens han vokser sig stor.