Bogen henvender sig til personer - helst modne unge eller voksne, - der vil tilegne sig teori om og have gode idéer til, hvordan man bedst underviser i skuespilteknik med børn og unge. Bogen kan læses som selvstudium, eller den kan - med fordel - læses, diskuteres og gennemprøves af en instruktørgruppe, der arbejder med at gøre skuespilpræstationen i et teaterstykke optimal.
Denne fagbog præsenterer en retning til formidling af teaterfaget. Bogens sympatiske bagvedliggende tanke er, at arbejdet med teater gerne må være sjovt og opleves som et frirum, men at det bliver endnu sjovere, når man ved, hvorfor og hvordan man gør det. Bogen går systematisk frem og er i tre dele; del 1 om underviserens metode, del 2 om refleksioner før, under og efter undervisningen, del 3 med udvalgte teaterøvelser. Alle dele indeholder eksempler på øvelser og anvisninger på den gode undervisning.
Øvelserne i bogen kan supplere de titler indeholdende dramaøvelser og teateropsætning, der står på hylderne på skole- og børnebiblioteket. Den teoretiske del føjer sig til titler i folkebibliotekets afdeling for voksenlånere.
Hensigten med bogen er bl.a. at den kan bruges af både begyndere og garvede undervisere. Øvelserne kan fint bruges af begyndere, men den teoretiske del er mest til de mere garvede. Bogen er anbefalelsesværdig. Den har teorien på plads, er ikke for omfattende i længde, har mange gode praktiske øvelser, og den er skrevet af en, der virker til at være funderet i praksis.