Bogen kan og bør finde en bred læserskare. Det er en underholdende historisk roman med mange interessante vinkler i forhold til tværfaglige vinkler, fagene historie, religion og dansk, i folkeskolen for elever i 7. og 8. klasse. Det er også første bind i en spændende dannelseshistorie, som mange i aldersgruppen 13-17 år, også voksne læsere, vil finde inspirerende.
Ottesen har her kastet sig ud i det historiske arvegods. Et land som Danmark er opstået af historien, et af de vigtige fixpunkter, da kristendommen var ved at overtage fra den gamle vikingetro, men de fleste rettede sig på skift til de to religioner. Dengang fandtes aftalte ægteskaber, nærmest under tvang, og de var åbenbart skønnet nødvendige. Historien foregår i det sydfynske, hvor fx strækningen fra Skerninge til Odense kunne rumme mange farer, som fx røvere. Forside og bagsidetekst spiller fint op til hinanden. Bogen er sprogligt ikke svær, men ordforklaringer og persongalleri anbefales, og de findes på bogens hjemmeside: www.danerriget.dk.
Det er oplagt at tænke på serien om Krigeren af samme forfatter, her præget af den feminine vinkel med en række kompetente vinkler til det moderne Danmark.
Jeg synes det er en fremragende og vellykket bog, der holder indenfor egne rammer. Om samtlige historiske data tolkes helt korrekt ved jeg ikke, men den afprøver lighedspunkter små tusind år tilbage i historien, som det er meget interessant at holde op mod tilstandene i dagens Danmark. Det lykkes rigtig fint.