Books / nonfiction for children / undervisnings-materiale

Sørøver


Description


Om sørøveri, især i Vestindien. Bl.a. om kendte sørøverkaptajner og deres besætninger, livet ombord, påklædning, mad, våben, flag og plyndringerne. Den korte tekst er ledsaget af tegninger.

Reviews (4)


The libraries' assessment

d. 30. Sep. 1998

By

By

Ulla Harne

d. 30. Sep. 1998

Serien Læs Dansk Fakta fortæller om populære emner, så de små selvlæsere kan være med. Bøgerne kan også bruges til oplæsning for mindre børn fra ca. 6 år. I et meget enkelt sprog fortælles en blanding af facts og gode historier om forrige tiders sørøvere og pirater. Kortfattet berettes om deres udseende, deres skibe, våben og flag og hvordan de bar sig ad, når de var i kamp. Også i dag findes der sørøvere, omend i et mindre antal, men de udgør stadig en fare for de sømænd som sejler på havene i Asien. Det morsomste ved den lille bog er de skægge tegninger af Jon Ranheimsæter, som her som så ofte før forgylder en lidt tør faglig tekst. Bagest en liste over mere litteratur om sørøvere. Her er der lagt vægt på, at bøgerne skal være lette - til gengæld er der alt for mange gamle bøger imellem, som ingen biblioteker har i dag. Børnebibliotekerne har mange gode bøger om sørøvere - denne har stort set kun sin berettigelse ved at være meget let at læse.


The libraries' assessment

d. 30. Sep. 1998

By

By

Hans Radsted (skole)

d. 30. Sep. 1998

Serien Læs dansk fakta henvender sig til begynderlæsere, her fra ca. 9 år omkring starten af 3. klasse. Bogsatsen er overskuelig og teksten skrevet i korte sætninger, så den nogle steder virker opremsende. Bogen behandler sørøveri i Vestindien, men slutter med et afsnit om sørøveri i dag, hvor vi kommer hele verden rundt. Først defineres sørøvere, og vi hører lidt om deres udseende. Dernæst kommer lidt om skibene, maden, flag og våben. Der er afsnit om organisationen folkene imellem, kampen og de straffe, man kunne risikere. Endelig omtales Kaptajn Sortskæg, Francois lÒlonois, Kaptajn Kidd og nogle kendte kvindelige sørøvere som Mary Read og Anne Boney. Der er et afsnit om Dansk Vestindien og en litteraturliste med titler, som alle er af en større sværhedsgrad, end målgruppen kan klare. Bogen er illustreret med relevante kort, samtidige stik samt en række tegninger af Jon Ranheimsæter, som efter min opfattelse ikke helt fungerer sammen med det historiske materiale. Bogen skal nok fænge umiddelbart hos de unge læsere af drengekøn, men de mange og spredte oplysninger kan være lidt svære at få hold på uden forhåndskendskab til emnet, så mange vil nok efter endt læsning stå med ønsket om at vide mere.


BUM

Årg. 16, nr. 3/4 (1998)

By

By

Svend Engelbrechtsen

Årg. 16, nr. 3/4 (1998)


Folkeskolen

Årg. 115, nr. 46 (1998)

By

By

Mogens Bille

Årg. 115, nr. 46 (1998)