Medrivende dystopi om kvindeundertrykkelse, kønspolitik og racehygiejne i et fremtidssamfund, som giver mindelser til Orwell. Romanen appellerer til fans af Atwoods "Tjenerindens fortælling" og andre velskrevne dystopier.
Gennem racehygiejne har staten i Finland fremavlet kvindetypen eloier, som er uintelligente, husmoderlige og altid føjer deres mænd, Maskoernes ønsker. Morlocker er kvinder, som er født til at arbejde og ikke må forplante sig. De to søstre Mira og Vera, den ene rendyrket eloi og den anden morlock i det skjulte, vokser op i dette overvågningssamfund. Deres veje skilles, da Mira vælger den forventede levevej for en eloi, nemlig ægteskabet, mens Vera er for klog til at ville underlægge sig samfundets krav. Hun involverer sig i at producere og sælge chilier, som er forbudt af staten pga. chiliens indhold af capsaicin, som påvirker kroppens adrenalin og endorfiner.
En velskrevet og medrivende historie, hvor man kan mærke inspirationen fra Orwells, Atwoods og Wells' klassiske dystopier. Finske Johanna Sinisalo er et nyt navn herhjemme og desværre fortæller bagsiden ikke meget om historien, hvorfor den vil kræve aktiv formidling. Fans af dystopier og fremtidsfortællinger bliver ikke skuffede.
Romanen sender en kærlig hilsen til Orwells 1984Tjenerindens fortællingTidsmaskinen og Atwoods Tjenerindens fortælling. Eloier og morlocker indtroduceres i litteraturhistorien i 1895 i H. G. Wells klassiske dystopi TidsmaskinenRomanen sender en kærlig hilsen til Orwells 1984 og Atwoods . Eloier og morlocker indtroduceres i litteraturhistorien i 1895 i H. G. Wells klassiske dystopi TidsmaskinenRomanen sender en kærlig hilsen til Orwells 1984 og Atwoods Tjenerindens fortælling. Eloier og morlocker indtroduceres i litteraturhistorien i 1895 i H. G. Wells klassiske dystopi .