Den norske Erlend Loe (1969-) har igen formået at fortælle en vedkommende historie om parforholdets småproblemer udsat for humoristiske, lidt naive og småfilosoferende betragtninger. Romanen vil blive læst af tilhængere af forfatterens lidt skæve vinkel, og nye læsere vil formodentlig være at finde blandt det mere modne publikum, som kan nikke genkendende til parforholdets "trakasserier".
Bogen er primært en lang dialog mellem en mand og hans ægtefælle, der sammen med deres børn er på ferie i Tyskland i Garmisch-Partenkirchen, som i mandens version bliver til Mixing Part. Han kan ikke døje alt, hvad der er tysk og kommer hele tiden med hints til den tyske fortid, 2. verdenskrig, jødehadet osv., mens hun både kan tale og kan lide det tyske. Læseren aner allerede i starten, at der er lagt op til visse uoverensstemmelser parret imellem, og i løbet af bogen kører det da også af sporet. Hun indleder et forhold til en tysker, og han flytter til et andet hotel og udlever i fantasien sin svaghed for en kvindelig kogebogsforfatter, som han har forelsket sig i udelukkende via billeder af hende.
Forfatteren har fået oversat flere romaner til dansk, og de er mere eller mindre kiksede med en humoristisk synsvinkel. Parforholdet er før beskrevet, bl.a. i forfatterens Kvinden flytter ind og Doppler.
Hvis man vil underholde sig med parforholdets snurrigheder, få et anderledes indblik i mænds og kvinders univers, så grib denne bog der giver et godt grin.