Til den filosofisk anlagte læser med interesse for astronomi anbefales denne genrehybrid med prosa, digte og essays om stjernerne og kosmos.
Bogen falder i to overordnede dele. Første del er prosafortællingen om gymnasielektoren Palle C. Lærke, som lever et stilfærdigt liv med interesse for stjerner og Hitchcock-filmen Vertigo. Lærke er en stjernejæger, dvs. en distræt, romantisk sjæl, som drømmer om det fjerne univers: "Klog på himlen, en nar på jorden!", som hans søster kaldte ham allerede i den tidlige ungdom. Fortællingen folder sig ud over et halvt døgn i Lærkes liv, og rummer refleksioner over livet på jorden med kærlighed og kvinder, men også om de store kosmiske sammenhænge mellem alting. Anden halvdel byder på kortfattede digte og billedværker samt essaylignende tekster om astronomi.
Prosadelen om Palle Lærke er fuld af stemningsbilleder og en fin sammenknytning af mikro- og makrokosmos, men kan til tider forekomme en anelse lang med mange detaljer, som ikke umiddelbart integreres i den overordnede helhed. Anden halvdels digte med billedværker og de essay-lignende tekster lykkes bedre. Med masser af spændende information om verdensrummet!.
De kosmikomiske historier af Italo Calvino er et andet, tidligere eksempel på litteratur, som oversætter naturvidenskabens sprog. Svend Aage Madsen kobler ligeledes videnskab og fiktion.