Der er flotte farvefotos, som kan nydes af alle. Teksten henvender sig til børn på 10-11 år og lidt ældre, og bogen kan bruges til små emneopgaver.
Bogen er bygget op, så man følger en storkefamilie fra hanstorken ankommer og til de flyvefærdige unger starter på den lange rejse til Afrika. Forlægget er tysk, men kunne lige så godt have været dansk, hvis der ellers var storke i Danmark. Forfatteren har gennem lang tid observeret og fotograferet fuglene. Sidst i bogen er der tre sider med mange gode facts.
Der kommer ikke ofte bøger om storke, men for målgruppen kom Storkeliv i 2008, som ikke følger en bestemt storkefamilie og Storke i Ribe fra 2004 og Den hvide stork fra 2002 for yngre læsere og med en dansk synsvinkel. Skal man have grundige bøger, er det Storken : en kultur- og naturhistorie fra 2003 eller bedagede bøger fra forlaget Skarv.
En bog, der føjer sig pænt ind i den ikke særligt fyldige række af bøger om den højt besungne hvide stork. Den tilføjer ikke ny viden, men har et flot billedmateriale.