For de (religions)historisk interesserede der i denne bog om Struensees fald præsenteres for "fornuften og åbenbaringen", undertitlens ord til illustration af Oplysningstidens religiøse brydninger i det sene 1700-tal. Bogen præsenterer sig tillige diskret og indbydende i forlagets skriftserie Tidlig Moderne.
Forfatteren, prof.emeritus v/KU, formidler de religiøse brydninger mellem den kirke- og religionskritiske franske og, i opposition hertil, tyske udlægning af Oplysningstiden. S. stod som eksponent for franske idealer og tænkning i modsætning til hans udpegede sjælesørger i tiden inden henrettelsen, præst v/Skt. Petri Kirke, Balthasar Münter. Glebe-Møllers ærinde er en kildekritisk diskussion af Münters påståede "omvendelse" af S. inden henrettelsen. Münter skrev herom, og Glebe-Møller diskuterer hans "Bekehrungsgeschichte" set i en datidig religøs og samfundsmæssig kontekst. Med faglig tyngde uden at den læge læser af den grund kobles fra!.
S. har sat sig spor både i skøn- og faglitteraturen. I førstnævnte boldgade fx med P.O.Enquists Livlægens besøg, 1999. Af faglitteratur kan nævnes Svend Cedergreen Bechs Struensee og hans tid, 2. udg. 1989, og Asser Amdisens nytolkning af S.'s virke: Til nytte og fornøjelse, 2002.
En kort kvalitativ fremstilling der med sit religionshistoriske fokus kaster lys over hidtil nok mere ubemærkede facetter af S.'s baggrund. Ellers en titel der må kunne finde anvendelse i undervisningsmæssig (fx gymn., sem.) sammenhæng.