Books / nonfiction / udstillingskataloger


Description


Udgivet i forbindelse med udstilling på Det Nationale Fotomuseum.

Gennem fotos og interviews fortælles historierne om de utilsigtede konsekvenser syvårsreglen har for en række kvinder, der er kommet til Danmark i håbet om et bedre liv og som i stedet oplever deres livs mareridt i ægteskab med fysisk og psykisk vold.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 4. June 2010

By

By

Rikke Bruun

d. 4. June 2010

Bogen er et vigtigt indslag i debatten om syvårsreglen og de afviste asylansøgere.

Tina Enghoff stod i 2003 bag projektet "Uden pårørende", som satte fokus på mennesker, der dør alene. Nu har hun igen sat fokus på en af samfundets mørke sider. Syv er en del af et udstillingsprojekt af de 2 forfattere; selve udstillingen forefindes på Det Nationale Fotomuseum. Projektet omhandler den såkaldte syvårsregel, der betyder, at mennesker, der er kommet til Danmark via ægteskab, kan udvises, hvis de bliver skilt indenfor 7 år. Bogen indeholder en række fotos taget i naturen af kvinder med slørede identiteter, og til sidst 7 kvinders personlige historier om et liv med frygt og ikke mindst både fysisk og psykisk vold. Kvindernes historier er taget fra videoinstallationen "Smertegrænsen", som er en del af udstillingen. Billederne er slørede, og kvinderne fremstår som et udvisket objekt i den danske natur. Kvinderne i bogen kommer fra det meste af verden, og de er familiesammenførte med både etniske danskere og danskere med anden etnisk baggrund.

Bedsteforældre for Asyl udgav i 2007 bogen Afvist : asylansøgere i Danmark, og den sætter med personlige beretninger og fakta om lovgivning og konsekvenser fokus på de afviste asylansøgere.

Bogens mange fotos og de 7 personlige historier giver et stærkt billede af de utilsigtede konsekvenser syvårsreglen har for disse kvinder, der er kommet til Danmark i håbet om et bedre liv og som i stedet oplever deres livs mareridt.