Den simple landsbypige Betty har fået et slidsomt arbejde som tjenestepige i Stockholm. Inden hun ved af det, er hun hvirvlet ind i en svær situation. For læsere af gribende historiske romaner og bøger med noget på hjerte.
Året er 1937. Vi møder syttenårige Betty, som har fået arbejde som tjenestepige hos en lægefamilie i Stockholm. I toget mod sit nye liv møder hun jødiske Martin Fischer, der er lektor i litteratur, og de finder hurtigt ud af, at de begge har en forkærlighed for bøger. Vi følger Betty og hendes slid. Heldigvis møder hun den unge, friske tjenestepige Viola, som hurtigt bliver hendes gode veninde. Betty og Martin skriver ugentlige breve til hinanden, og brevene bliver mere og mere lidenskabelige, men da truslen fra 2. verdenskrig står for døren, forsvinder Martin ud af det blå, og Bettys breve bliver ikke længere besvaret. Hun må derfor stå op for sig selv og klare skærene, mens hun hver dag håber på, at få hans ansigt at se igen. Bogen er den første i en kvartet om tjenestepigen Betty og hendes livs udfoldelser.
Rigtig fin fortælling om kærlighed, venskab og litteratur med en historisk ramme. Fortællingen giver et vigtigt indblik i hverdagen som tjenestepige. Sproget er godt og handlingen spændende og fremadskridende.
En anden roman om en stærk kvinde under 2. verdenskrig er fx Den sidste boghandel i London, som har flere af de samme tematikker.