Bogen er dels et opråb til ansvarlige sundhedsmyndigheder og -personer om at tage piskesmæld alvorligt - også selvom man ikke umiddelbart finder nogen fysiologisk årsag til smerterne. Dels er den en støtte og inspiration til piskesmældsramte og deres familier.
Forfatteren pådrog sig for 7 år siden et alvorligt piskesmæld ved et færdelsuheld, hvor hun blev påkørt af en lastbil. Det blev starten på en lang og sej kamp for at få anerkendt de skader, hun pådrog sig. Lægerne kunne ikke umiddelbart se noget unormalt. Alligevel var smerter og andre symptomer påtrængende med tab af arbejdsevne og nedsat livskvalitet til følge. Efter næsten 5 år blev hun for egen regning opereret i Tyskland og genvandt trods en fikseret nakke sit livsmod og en hverdag uden de plagsomme smerter. Hanne Holst Rasmussen er sygeplejerske og skrev sin beretning under forløbet, men gav sig herefter til systematisk at indsamle og gennemlæse fagligt materiale om piskesmæld. Det er blevet til en velskrevet bog, om hendes egne erfaringer og om at tage lidelsen alvorligt og ikke blot forklare den med noget psykisk.
Skjulte lidelser : om whiplash, kroniske smerter, fibromyalgi med mere, 2009 ligger holdningsmæssigt i tråd med den aktuelle titel, mens Ondt i livet, 1999 opfatter de samme tilstande mere som affødt af depression. Men denne nye bog er den første, der handler udelukkende om whiplash.
Bogen er dels et fagligt indlæg om whiplash, dels en beretning om eget forløb. Bredt anvendelig.