Film / fiction

The grand seduction


Description


Den engang blomstrende fiskerihavn Tickle Head består stort set kun af modløse kontanthjælpsmodtagere, der øjner en chance for at genvinde trivsel og selvrespekt, da lillesamfundet er udset til at få en fabrik med masser af arbejdspladser. Men kun hvis Tickle Head har en fastboende læge.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 14. Nov. 2014

By

By

Ulrich Breuning

d. 14. Nov. 2014

Hyggelig slentrende og varm folkekomedie for alle elskere af genren om skæbner i en lille fiskerflække, som (næsten) vil gøre hvad som helst for at undgå, at det lille samfund helt sygner hen.

Den engang blomstrende fiskerihavn Tickle Head består stort set kun af modløse kontanthjælpsmodtagere, der øjner en chance for at genvinde trivsel og selvrespekt, da lillesamfundet er udset til at få en fabrik med masser af arbejdspladser. Men kun hvis Tickle Head har en fastboende læge! Murray French og hans kumpaner lægger planer, hvori løgn og latin, bestikkelse og forførelse ikke er forbudte våben. "The grand seduction", 2013 er en canadisk engelsksproget udgave af en ligeledes canadisk, men fransktalende film fra 2003 med titlen "La grande séduction"!.

Ikke nogen stor film og fuldstændig blottet fra overraskelser, men som i så mange feel good movies er det nærmest en kvalitet, der forhøjer glæden ved persongalleriets originaler og fidusmagere.

Lillesamfundets underfundighed og charme besværges også i så signifikante værker som Alexander MacKendricks Masser af whiskeyLocal hero, 1949 (lille skotsk øsamfund, der pludselig får en tiltrængt whiskyforsyning), John Fords "Den tavse mand", 1952 (hyldest til et stykke Irland, hvor sår på sjælen kan læges og kærlighed blomstre) og Bill Forsyths Local hero, 1983 (skotsk landsby ved havet, hvor kragerne for længst er vendt)Lillesamfundets underfundighed og charme besværges også i så signifikante værker som Alexander MacKendricks Masser af whiskey, 1949 (lille skotsk øsamfund, der pludselig får en tiltrængt whiskyforsyning), John Fords "Den tavse mand", 1952 (hyldest til et stykke Irland, hvor sår på sjælen kan læges og kærlighed blomstre) og Bill Forsyths , 1983 (skotsk landsby ved havet, hvor kragerne for længst er vendt).