Tidlig sprogstart giver nye udfordringer for underviseren. Her et bud på, hvordan man kan gennemføre en sprog- og kulturundervisning, der tager udgangspunkt i 12 forskningsbaserede anbefalinger. For sproglærere i grundskolen og på professionshøjskolerne.
Bogen giver på baggrund af teori og 12 anbefalinger eksempler på, hvordan sproglærere kan tilrettelægge undervisningen. Første praksisanbefaling er at formulere klare læringsmål. Det afspejler sig også i boges komposition, hvor hvert kapitel indledes med mål for kapitlet. I syv kapitler diskuteres, hvorledes de 12 anbefalinger kan føres ud i livet. Der gives eksempler, som kan bruges i alle tre sprogfag. Der diskuteres, hvordan man kan begynde engelskundervisningen med elever, der endnu ikke kan læse. Der gives eksempler til autentiske forløb til tysk og fransk i 5. klasse. Begrebet chunks "forståelsesøer" introduceres. Alle forløb planlægges i en før-, under- og efterfase. Et kapitel diskuterer, hvad et godt læremiddel er, og hvordan man i teamet kan vurdere nye læremidler. Alle eksempler forholder sig til FFM (fælles forenklede mål).
En læseværdig bog, der diskuterer de nye udfordringer i sprogundervisningen. Befriende, at forfatterne også forholder sig kritisk til, hvordan emu.dk vælger at formidle FFM. Bogen vil helt sikkert kunne bidrage til ny viden og vigtige diskussioner i fagteamene.
Sprogfag i forandring fra samme forlag kan anbefales.