Med Asbjørn på de store oceaner
Troels Kløvedal
Pick up your orders at your preferred library
Construct your search
Narrow your search
Books / nonfiction for children / rejsebeskrivelser
Bog, 2. udgave, 2019
Med Asbjørn på de store oceaner
Troels Kløvedal
Sørøverne på Madagaskar
Benedicte Riis
Hamster
Clare Hibbert
Havets dronning - hemmelighedernes ø
Jonas Wilmann
Everest udfordringen : dagbog fra en hemmelig færd
Klavs Becker-Larsen
Vores kongehus
John Nielsen Præstegaard
Havets dronning - et eventyr til søs
Jonas Wilmann
Verdens værste tour : på cykel gennem Sibirien
Jens Alstrup
På ski til Sydpolen : den første danske ekspedition
Gregers Gjersøe
Tolkiens eventyrlige univers : Ringenes herre
David Colbert
d. 15. Jan. 2019
By
By
Stine Veisegaard
d. 15. Jan. 2019
Da Gurli Marie var barn tog hendes far, Troels Kløvedal, hende med ud at sejle. Hør her om Gurli Maries rejse til Polynesien i Stillehavet. Fyldt med farvefotos, som blev taget under rejsen med det berømte skib Nordkaperen. Fra 10 år.
Troels Kløvedal udgav bogen første gang i 1992. Nu er den udkommet i en ny bearbejdet udgave, men det er stadig en historie fortalt igennem den 12 årige Gurli Maries øjne. Hovedindholdet i bogen er turen til Polynesien, mødet med de forskellige mennesker og fremmede dyr, de møder undervejs. Den er fyldt med mange farvefotos, og har indledningsvis et kort over de Polynesiske øer. Bagerst er skibet Nordkaperen tegnet, så man kan se indretningen om bord. Forordet er skrevet af den nu voksne Gurli Marie.
Spændende fortælling. De mange fotos er i forskellig kvalitet, men understøtter fint teksten. Bogen vil formentlig først og fremmest appellere til de mange (voksne) fans af Kløvedal.
Layoutet er blevet ændret siden bogen udkom første gang i 1992, således at den ligner genudgivelsen af Med Asbjørn på de store oceaner fra 2018, som beskriver Troels Kløvedals søns oplevelser på havet. Hvor bogen om Gurli Marie henvender sig til børn fra ca. 10 år, er fortællingen om Asbjørn til mindre børn.
d. 18. Dec. 2018
By
By
Birgit Hald
d. 18. Dec. 2018
Til søs med Gurli Marie ligner Troels Kløvedals tidligere bøger for børn om rejserne med Nordkaperen, men den adskiller sig fra dem ved at have datteren Gurli Marie på 12 år i centrum. Livetombord og oplevelserne på land er set fra Gurlis synsvinkel, men beskrivelserne er stærkt præget af farens talesprog. (F.eks.: »Så er det fatter tænker: Der kommer min lille havfrue!«). Bogenindledes meden kort beskrivelse af skibetog Gurlis første rejser, men hovedindholdet er turen til og opholdet i Polynesien, hvor specielt dykning, forskellige eksotiske fisk og skolegang omtales.Der er ikke så megen tekst som i de tidligere bøger, og den virker mere som kommentarer til billederne end som en flydende beretning. Bogen er fyldt med meget flotte farvefotografier, der kan få éntil at drømme sig langt væk, og ind imellem er der udmærkede, forklarende, farvelagte tegninger af Ruth Hagerup Andersen, der også har tegnet detaljerede planer over skibet og et kort, der viserPolynesiens beliggenhed.Der er ikke ret mange oplysninger om Polynesien, men det er en lækker bladrebog med et pænt lay-out. Den kan selvlæses fra ca. 10 år og vil appellere til både børn ogvoksne med interesse for sejlads og/eller eksotiske rejsemål.
d. 18. Dec. 2018
By
By
Hans Radsted (skole)
d. 18. Dec. 2018
De fleste kender Troels Kløvedal og hans familie fra bøger og TV, hvor deres sejlture med 'Nordkaperen' før er beskrevet. Her kan turen til Polynesien genopleves set med datterens øjne - sådanda, idet faderens stil og ordvalg slår en del igennem. Det er en flot bog - næsten udelukkende farvefotos og gode, forklarende farvetegninger. Kvaliteten af fotografierne er lidt svingende, hvilketer ærgerligt, når det nu er dem, der er bogens rygrad. Der er mange billeder og ind imellem er så teksten placeret, tilsyneladende hvor der nu har været plads. Der står mange ting, skrevet i ettilstræbt barnligt sprog, men ind imellem er det svært at relatere oplysningerne til billederne. Den lidt forvirrende opsætning går ud over læsbarheden, så selvlæserne skal nok være omkring 12 år.Det er en meget sober bog, uden dramatik og effektjageri, og selv om den ikke er relevant til undervisningsbrug, giver den god inspiration til børn med rejselyst i blodet.
d. 12. Jan. 1993
By
By
Ulrik T. Skafte
d. 12. Jan. 1993