Books / nonfiction

Tilintetgørelse og ondskab : tilværelsesforståelsen der forsvandt i velfærdsstaten


Description


Om grundvilkårene for den menneskelige tilværelse i dagens Danmark ud fra bl.a. den tese at tilværelsesforståelsen er forsvundet i velfærdsstatens system.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 21. Nov. 2016

By

By

Henrik H Pedersen

d. 21. Nov. 2016

Forfatteren undersøger det menneskelige aspekt i dagens Danmark ud fra bl.a. den tese at tilværelsesforståelsen er forsvundet i velfærdsstatens system. For læsere af debatbøger, samfundsfilosofi samt bøger om velfærdsstaten.

Bogen er inddelt i tre dele som undersøger den menneskelige tilværelse i dagens Danmark heriblandt om de grundlæggende værdier som er gået tabt, ifølge forfatteren. Del 1 forholder sig til den kendsgerning at tilværelse er tilintetgørelse, at vi skal dø eller noget går tabt undervejs, del 2 tematiserer ondskaben som en del af den altomfattende tilintetgørelse og at ondskaben som emne er forsvundet under radaren i vores kultur. Del 3 ser nærmere på den tilværelsesforståelse som velfærdsstaten tilbyder sine borgere og hvor den, ifølge forfatteren, ser bort fra tilintetgørelsen og ondskaben som grundvilkår. Desuden fokuseres også på en fremherskende feministisk og pacificerende norm i vores kultur. Forfatter til nærværende bog Mogens Karlsen udgav i 2015 romanen Esbjerg.

Interessant, velargumenteret og originalt filosofisk bidrag til samfundsdebatten, men et sprogligt højt niveau som kræver noget af sin læser.

Især Henrik Jensens Det faderløse samfund har flere fællesnævnere med nærværende bog hvad angår synspunkter omkring den pacificerende velfærdsstat og en fremherskende feministisk norm.



Information and editions