Den gensidige tillid er fundamental hvis man skal lykkes i relationsarbejdet. Her er inspiration til de professionelle, der har med børn og unge i udsatte positioner at gøre.
Tillid, demokrati, frihed og retfærdighed er eksempler på begreber som alle kan være enige om i en hverdagsforståelse. Begreberne kaldes også "Tomme betegnere", da vi fx har svært ved konkret at forklare, hvad vi egentlig mener med tillid. Bogens første del giver bl.a. en teoretisk indkredsning af tillidsbegrebet, begyndende med udviklingspsykologen Erik Erikson. Bogens anden del uddyber med afsæt i fem cases tillidens dynamikker, herunder hvordan de forskellige teoretiske perspektiver kan bidrage til forståelse af børns og unges oplevelser af mødet med systemet og de professionelle, fx fra et netværksmøde. Efter hvert kapitel præsenteres en øvelse til det videre arbejde. Bogen afsluttes med referencer og et register.
En velskrevet bog, der på en god måde kombinerer teori og praksis. Emnet er yderst relevant, da det relationelle, som er nødvendigt for at opnå resultater, kun er succesfuldt, hvis tilliden er i top.
Kan sammenlignes med Relations- og ressourceorienteret pædagogik - ICDP.