Træer er selskabelige væsener. De kan tælle, lære, huske og støtte hinanden. Det lyder utroligt, men den er god nok, lærer vi i dette unikke indblik i træernes lange og hemmelighedsfulde liv. For alle, der vil være klogere på vores natur.
Den tyske skovfoged Peter Wohlleben har arbejdet i skoven siden 1980'erne, og han har sin daglige gang i et såkaldt "urørt" skovdistrikt. Her har han observeret, hvordan træer opfører sig mere som "flokdyr" end som individer. De støtter hinanden og deler næring, når et enkelt træ er sygt eller under angreb, og de sender beskeder til hinanden via duftstoffer eller elektriske signaler langs rødderne. På denne måde opnår de højere modstandsdygtighed overfor trusler, så længe de ikke bliver hugget ned, inden disse evner når deres fulde manifestation, hvilket vel tager over 200 år. Wohlleben kommer omkring formering, opvækst, angreb fra dyr og svampe, symbioser med samme, specialiseringer, vintersøvn og meget andet, og han kobler sine egne betragtninger af træernes opførsel med aktuel forskning inden for området.
En anderledes øjenåbnende vinkel på skovbrug, hvor flere af træernes skjulte evner, som vi sjældent ser, bliver åbenbaret.
Samme tilgangsvinkel finder vi fx i Alle tiders urskovNaturDen uendelige haveSkovbilleder fra en svunden tid samt Rasmus Ejrnæs' Natur og Den uendelige have. Skovbilleder fra en svunden tid supplerer fint med billeder af skovenSamme tilgangsvinkel finder vi fx i Alle tiders urskov samt Rasmus Ejrnæs' og Den uendelige have. Skovbilleder fra en svunden tid supplerer fint med billeder af skovenSamme tilgangsvinkel finder vi fx i Alle tiders urskov samt Rasmus Ejrnæs' Natur og . Skovbilleder fra en svunden tid supplerer fint med billeder af skovenSamme tilgangsvinkel finder vi fx i Alle tiders urskov samt Rasmus Ejrnæs' Natur og Den uendelige have. supplerer fint med billeder af skoven.