Martin Glaz Serup's, (f. 1978), genreblandende poesi, der er i stand til at tænke og sanse på samme tid, vil kunne appellere til læsere af fx Ursula Andkjær Olsen, Niels Frank og Morten Søndergård.
Allerede i kraft af sin grafiske fremtoning bryder Martin Glaz Serups langdigt med de gængse forestillnger om, hvordan lyrik ser ud. Digtenes slanke søjler af ord er brudt ned til fordel for lange verslinjer, (understreget af at bogen skal læses på den brede led), der i en horisontal bevægelse flyder ned over siderne. Ikke som en sammenhængende tekst, men som fragmenter og associationer, brudstykker af sansninger og refleksioner, som taler sammen på kryds og tværs og hele tiden skaber nye betydninger og mønstre. Alting er til stede samtidig. Banal dagligdag, familieliv, arbejde, politik tildeles samme vægt i jegets kaotiske bevidsthedsstrøm og tankeproces, og netop processen, det foreløbige, bevægelsen "mimer" tekstens åbne, fluktuerende form på fremragende vis.
Siden debuten med digtsamlingen Shylas ansigt fra 2002 har MGS udgivet tre digtsamlinger og en række børnebøger. Digtet skriver sig ind i den amerikanske "language poetry"-tradition og er forsynet med et motto af én af dens grundlæggere Lyn Hejinian, (da. oversættelse Mit liv, 2001).
Digtets åbne og talesprogsnære form er et katalog af billeder og stemmer fra moderniteten, hvor alting er i bevægelse. Energisk, tænksomt og med en snert af melankoli og utilpassethed midt i relativiteten - en vag længsel mod "noget godt/noget andet/en håndgribelighed der ikke kan diskuteres med".