Konflikten i Mellemøsten er ikke af ny dato. Succesforfatteren Ken Follett tog den under behandling allerede i 1979 med denne bog som henvender sig både til de oprindelige Follett-fans som til de mange, der er kommet til med de senere monumentale historiske romaner.
Ved et selskab i Oxford umiddelbart efter 2. verdenskrig mødes en række unge fra forskellige verdner. En russer, en araber, en amerikaner og en engelsk jøde. 20 år senere krydses deres veje igen, men denne gang er de i forskellige konstellationer hinandens fjender. Der er tale om en traditionel thriller som vil gribe og underholde og hvor plottet og en fornemmelse for detaljen, bærer handlingen. Bogen foreligger i Mogens Boisens oprindelige oversættelse.
Alderen mærkes mindre i denne bog end man skulle forvente, men det er et problem, at udviklingen i Mellemøsten siden er løbet fra handlingen, og på flere områder, er der nye thrillerforfattere, der skriver Follett ud af banen. Mest halter sproget dog. Ord som datamat og bommesislag skurrer fælt, men Follett var allerede for 35 år siden en mester i tempo, krydsklip og indviklede plots.
Guillous Madame Terror er et bud på en thriller med samme konflikt som emne, der er ført op i tid, med samme sans for detaljen som er set fra "den anden side" . Men også den er allerede delvis overhalet af udviklingen i virkeligheden.