Books / nonfiction

Tweens - mellem medier og mærkevarer


Description


Tiden efter årtusindskiftet bød på en ny forståelse af, hvad det vil sige at være barn. Under overskriften TWEENS og KGOY (Kids Grow Old Younger) blev der født en idé om en tilstand, hvor børn mellem 7 og 12 år lægger afstand til barndommen, og hvor de i stigende grad poserer som teenagere.Især marketingindustrien har haft travlt med at sælge et billede af tweens som superkompetente forbrugere af medier og mærkevarer - som et lukrativt globalt forbrugersegment.Denne bog forsøger at give et nuanceret billede af, hvad det vil sige at være tween i Danmark. Med udgangspunkt i to nyere forskningsprojekter ser bogen på danske tweens virkelighed med medier og forbrug. Bogen inddrager også internationale undersøgelser for at give et signalement af, hvad dette nye ´globaliserede´ barndomsbegreb indebærer.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 18. Feb. 2011

By

By

Jytte Kjær Schou

d. 18. Feb. 2011

Bogen henvender sig til børnekulturforskere og andre, der beskæftiger sig professionelt med børn i alderen 8-12 år.

Bidragyderne har alle forsket i emnet børn og medier og børn som forbrugere. Bogens formål er at give forskellige vinkler på, hvad det vil sige at være tween i Danmark i en tid med større økonomiske muligheder, og hvor teknologien ændrer det sociale rum. Bogen bygger på to store danske undersøgelser af tweens Tweens mellem medier og forbrug, 2007 og Børns brug af brands, 2010, men også den nyeste danske og internationale forskning inddrages. Med udgangspunkt i disse undersøgelser formidler forfatterne et nuanceret syn på en ny ungdomskultur, også set i et globalt perspektiv, men med hovedvægten på beskrivelsen af forskellige aspekter af danske tweens' forhold til medier og forbrug.

Martin Lindstrøms bog Brand child, 2003 bygger på den første store undersøgelse af tweens og deres forhold til og loyalitet over for mærkevarer.

En artikelsamling skrevet af danske forskere, der formidler forskellige forskningsresultater om tweens i et forbrugerperspektiv og sætter dem ind i en større sammenhæng.