Books / fiction / roman

Ubehagets soundtrack


Description


En dreng bliver født i en piges krop, og gennem operationer bliver han gradvist, fysisk, til en mand, men indvendig er der meget psykologisk bagage der også skal transformeres.

Reviews (6)


The libraries' assessment

d. 27. Mar. 2013

By

By

Allan Thomsen Volhøj

d. 27. Mar. 2013

Til læsere af eksperimenterende romaner. En roman om en dreng født i en kvindekrop, som gennem operationer gradvist fysisk bliver til en kvinde, men indvendig er der meget psykologisk bagage, der også skal transformeres.

Der findes mange forskellige identitetskriser, men den hvor man føler at ens køn er en del af problemet hører til de mere sjældne. I denne bog af Alex Zichau får vi et indblik i, hvordan det kan beskrives. I bogen er hovedpersonen i en voldsom identitetskrise, og historien veksler mellem et jeg og et du, som på den måde også illustrerer den splid, der er i hovedpersonens personlighed. Tankerne fra både jeg- og du-fortællerne er meget fragmenterede, og det varer noget tid, inden man finder ind i rytmen i historien. I små bidder får vi også historien om hovedpersonens opvækst, som også er en del af forklaringen på identitetskrisen. Det varer noget tid, inden man som læser kommer ind i den kamp, der mentalt foregår i hovedet på hovedpersonen, og emnet, det at skifte køn, er noget som mange vil have svært ved at forholde sig til.

Der findes ikke umiddelbart andre romaner på dansk om transseksualitet. Men der findes flere biografier fx Ham og mig : født som dreng, genfødt som kvinde fra 2012 og Alter ego fra 2010.

En smal og knap så læsevenlig bog, men som fint illustrerer den splittelse, der er i at transformere sin krops køn til et andet, og få identiteten til at følge med.


Berlingske tidende

d. 20. Apr. 2013

By

By

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 20. Apr. 2013


Politiken

d. 15. June 2013

By

By

Christian Graugaard

d. 15. June 2013


Weekendavisen

d. 12. Apr. 2013

By

By

Søren Staal Balslev

d. 12. Apr. 2013


Standart

Årg. 27, nr. 3 (2013)

By

By

Dag Heede

Årg. 27, nr. 3 (2013)