Debatbog, der mest henvender sig til uddannelsesudviklere, studieledere og embedsmænd i øvrigt, der arbejder strategisk med udviklingen af de videregående uddannelser.
Målet med forskning og uddannelse i dag synes ifølge forfatterne ikke at være et højt videns- og dannelsesniveau i befolkningen, men snarere en effektiv universitetsproduktion, hvor motivet udelukkende er at skabe økonomisk vækst. Det mellemstatslige europæiske samarbejde, Bolognaproccesen, hvor uddannelser umiddelbart kan sammenlignes over landegrænser, har skabt en udvikling, hvor uddannelsessektoren i højere grad bliver en branche med produktionsansvar i stedet for en dannelsesfunktion med ansvar for udvikling af borgernes potentialer. Det har skabt et styringsparadigme, som giver sig udslag i bl.a. akkrediteringssystemer, benchmarking og ranking systemer. Det er en hård kritik, der leveres af en gruppe fagfolk, der arbejder med forskning og uddannelsesudvikling. De kommer ind på begreberne globalisering og internationalisering og frygter, at vi risikerer ikke længere at uddanne folk til kritiske tænkere, men i højere grad til dygtige timemanagere.
Den nyligt udkomne Inden for murene, udenfor rammerne 2012 leverer også en hård kritik af rammebetingelserne for forskning og uddannelse, omend med et lidt andet og mere nationalt fokus.
Kritisk debatbog om udviklingen af de videregående uddannelser set i et globaliseringsperspektiv.