Der er meget at komme efter for læsere af genrelitteratur, og alle andre for den sags skyld, i denne glimrende udgivelse, som også egner sig fortrinligt til analyser i eksempelvis gymnasiet af emner som "moderne danske forfattere" og "noveller og genrelitteratur.".
Bogen Udkantshistorier er svær at putte i én kasse: Den er en novellesamling, der både låner fra "roman" og "rejsebeskrivelse" Og samtidig bevæger den sig også rundt i forskellige genrer. Alt dette kunne tale for et noget rodet produkt, men det er under ingen omstændigheder tilfældet. Jonas Wilmann tager sin læser med på en underholdende og udfordrende rejse, i en mørk fremtidsudgave af Danmark. Bogens fortæller, den rejsende forfatter, leverer spændende historier, samtidig med at han kommenterer på det at være forfatter. På trods af at Udkantshistorier foregår i fremtiden, er mange af samfundskommentarerne aktuelle i nutiden og satiren bider ofte ligeså skarpt som horrorelementerne. Det er Wilmanns sjette udgivelse på blot fire år, og hans forfatterskab sætter en tyk streg under, at der sagtens kan komme høj kvalitet fra selvudgivelser.
I en novellesamling som Mount København møder vi også et fremtidens Danmark, og ellers bør man opsøge flere af Wilmanns værker som Mutagen og Frygt-filerne.
En fremragende og urovækkende rejse rundt i en ikke så fjern fremtid, hvor udkantsdanmark for alvor er blevet udkant, og hvor det "at være forfatter" tages op til debat. Bør stå på alle landets folkebiblioteker.