Historisk indføring i banebrydende rettighedsændringer, fra grundlovens indførsel i 1849 og til i dag. Der er sket store forandringer, men ikke fra den ene dag til den anden. For historisk og politisk interesserede.
I denne udgivelse i Aarhus Universitetsforlags serie "100 danmarkshistorier", kastes der lys over de sidste ca. 170 års ændringer af befolkningens rettigheder. Den starter ved enevældens afskaffelse og indførelsen af Grundloven i 1849. Danmark er i krig i hertugdømmerne Slesvig og Holsten, og rundt omkring i Europa sker der stor omvæltninger. En række prominente mænd fra det højere borgeskab, sætter sig i spidsen for det borgerlige demokratis indførelse. Efterfølgende beskrives de politiske kampe for reel lighed i rettigheder, hvad angår stemmeret, løn, arbejdsvilkår og livsbetingelser. Indtil et godt stykke op i 1900-tallet, udspiller disse kampe sig mellem Socialdemokratiet, Venstre og det konservative parti Højre. Kvinder for stemmeret i 1915 og tyende for ændret deres rettigheder i 1921. Individet får en anden rolle, som udvikles helt op til vor tids fokus på identitets- og kønspolitik.
Endnu en glimrende bog i serien "100 danmarkshistorier". Fokus på forskellige rettigheder og hvordan de har påvirket samfundet, giver indsigt i historiens forandrende dynamik og vores moderne samfund.
Bøger som Men1915 - da kvinder og tyende blev borgere og 1915 - da kvinder og tyende blev borgere kaster på forskellig vis, lys over nogle af de samme emnerBøger som Men og kaster på forskellig vis, lys over nogle af de samme emner.