Et på alle måder tungt værk rettet mod faghistorikere og politisk og historisk interesserede.
Historikeren Bent Jensen er på mange måder en kontroversiel person i dansk historieskrivning om kommunismen og forholdene i Danmark i relation hertil. Dette værk er også på mange måder anderledes end den officielle udredning fra Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) om samme emne. I 2 omfattende bind på i alt ca. 1.500 sider skildrer forfatteren den kolde krig i alle dens aspekter i forhold til Danmark. Der er fokus på udviklingen i Sovjet, de socialistiske partier i Danmark, det nye venstre, udenrigs- og sikkerhedspolitikken, sikkerhedstjenesterne m.v. Et vægtigt og kompetent værk om den kolde krig byggende på omfattende kildestudier. Velskrevet og med klare konklusioner, som allerede har givet anledning til debat og indsigelse fra fremtrædende historikere.
Med deres forskellige konklusioner og tilgang til emnet udgør nærværende bog sammen med udregningen fra DIIS Danmark under den kolde krig, 2005, en samlende analyse af den kolde krig i Danmark. Derudover findes en lang række andre bøger om emnet med forskelligt omfang og sværhedsgrad.
Et vægtigt værk til belysning af Danmark under den kolde krig skrevet af en af vore mest kendte og kontroversielle historikere.