Fremtidens lærer skal besidde mange kompetencer. Denne grundbog handler om at blive og være undervisningskompetent og samtidig have en opmærksomhed på alle de forhold, der har betydning for moderne undervisning. For lærerstuderende i faget "Almen undervisningskompetence".
Bogens mål er at "genoplive de didaktiske grundbegreber og didaktisk analyse som et af den lærerstuderendes vigtigste begreber". Bogen falder i tre dele. I første del beskæftiger forfatterne sig med det det samfundsmæssige niveau. Her præsenteres fx lærerens professionelle kompas. I anden del er der fokus på det organisatoriske niveau. Her er kapitler om skolens kultur, inklusion og skole-hjem-samspillet. I den tredje og sidste del er omdrejningspunktet klasseniveauet med i alt seks kapitler om fx relationskompetence, kroppens betydning og it- og teknologiforståelse. I hvert kapitel er der teoretiske afsnit og mange steder også cases fra praksis. Der findes studiespørgsmål til hvert kapitel og referencer til anvendt litteratur.
En helt aktuel grundbog, der fokuserer på didaktik og tør tage afstand fra de sidste års modebølger med fx synlig læring og målstyring. Nogle kapitler er mere teoretiske end andre. Alle er dog vigtige for fremtidens lærer, for eksempel er kapitlet om lærerens professionelle kompas direkte anvendeligt for den studerende.
Man kan læse mere om relationskompetencen i RelationskompetenceKulturudvikling i skolen - hvordan? og om kulturudvikling i skolen i Kulturudvikling i skolen - hvordan?Man kan læse mere om relationskompetencen i Relationskompetence og om kulturudvikling i skolen i .