Om de unges demokratiske dannelse og demokratiets udvikling i den digitale tidsalder. Bogen kan læses af alle, der ønsker at blive klogere på, hvordan unge opnår viden om og indflydelse på demokratiet.
Nutidens unge er langt mere engagerede i demokratiet end tidligere generationer, og forfatteren til denne bog ønsker at belyse, hvordan det påvirker demokratiet, når debatten flyttes over på de digitale, sociale medier. Bogens empiri tager udgangspunkt i interviews og fokusgrupper i alderen 17-28 år primært under valgkampen 2019, men også senere. Bogen beskriver, hvordan de unge hurtigt skifter politisk ståsted, og hvordan de kommer ind i demokratiet via sociale medier, influencere og nære relationer. Det skitseres, hvordan de digitale medier skaber en hurtigere og tættere politisk dialog, men forfatteren diskuterer også fordele og ulemper ved denne nye form for politisk engagement.
Gennemarbejdet materiale ligger til grund for denne bog, der giver stof til eftertanke om det etablerede politiske system. Bogen giver et godt billede af, hvilke kanaler de unge bruger til at debattere og opnå viden om samfundet og politik, og hvad der kan motivere de unge til at blive mere politisk engagerede.
Der findes en del litteratur om unges demokratiske dannelse, fx De unge borgere.