Den interesse, der er herhjemme for det amerikanske præsidentvalg til november, vil have positiv indflydelse på efterspørgslen efter denne indsigtsfulde bog om amerikanske politiske forhold, der både henvender sig til den almindeligt politisk interesserede og til samfundsfagsundervisningen på gymnasieniveau.
Mads Fuglede er ph.d-stipendiat og bruges ofte af Danmarks Radio som ekspert i amerikanske politiske forhold. I ni kapitler fortæller han om de vigtigste amerikanske politiske institutioner og magtfordelingen mellem dem, og om forholdet mellem centralmagten og delstaterne, om demokrater og republikanere, om medierne og om forholdet til Europa. I indsatte bokse er der mange faktuelle oplysninger og som bilag er Uafhængighedserklæringen og Konstitutionen gengivet i den engelsksprogede originaludgave. Udførligt stikordsregister og et personregister hvor titel og fødselsdata er medtaget.
Carl Pedersens række af bøger om USA's nyere historie, senest Det andet USA, 2008 giver ligeledes en god indsigt i moderne amerikansk politik, men fra en mere personlig synsvinkel.
En veldisponeret og velskrevet fremstilling af det amerikanske politiske liv og dets institutioner.