Bogens forslag til disposition for samtaler henvender sig bredt til alle, der professionelt medvirker ved samtaler og møder, der skal skabe forandring.
I det første af tre afsnit fremlægges samtalemodellens fem led trin for trin. Med afsæt i det, der fungerer godt, opstilles muligheder for forbedringer, og der formuleres aftaler om konkrete handlinger. Alt foregår skriftligt - på flipover. Det er let at forstå og inspirerer til at gå i gang straks. Men så følger et afsnit om tankerne bag modellen med vægt på det værdsættende og på opmærksomhed på deltagernes valg af positioner. Det sidste afsnit, der optager halvdelen af bogen, fremlægger en meget lang række cases fra forskellige sammenhænge lige fra samtalen med sig selv over vejledning af en enkelt elev og supervision og evaluerende samtaler til den omfattende samtalerække for at skabe kulturfællesskab i en sammenbragt kommunal forvaltning. Alle eksempler refereres og kommenteres indgående. Det er sendrægtig læsning med mange gentagelser om den samtaleform, der faktisk er forstået efter det allerførste, korte afsnit. En liste med supplerende - mest udenlandsk - litteratur og kort præsentation af forfatterne afslutter bogen.
Der er ikke fundet tilsvarende forslag til samtaleform, men bogen knytter sig til udgivelser om anerkendelse som ledelsesredskab og som pædagogisk virkemiddel.
Bogens anvisninger til fremadrettede samtaler er velforklarede og fortjener at blive anvendt i mange sammenhænge i organisationer og institutioner.